Logo


Openingstijden:

van maandag t/m vrijdag
13.00 uur - 20.00 uur

Adresgegevens:

IVS instituut OGB-Nijman
Burgemeester Drijbersingel 25
8021 DA Zwolle

ivs-ogb@ziggo.nl
www.instituutogb-nijman.nl
T. 038 - 421 46 57

 

begeleidingenwerkwijze.html doelgroepenwerkplekken.html  

VISIE

Op steeds jongeren leeftijd wordt er, vanuit het huidige onderwijs, zelfwerkzaamheid van de jongere verwacht. In de pubertijd wordt een grote mate van zelfstandigheid van de leerlingen gevraagd, iets wat voor sommige kinderen moeilijker is. Bovendien biedt onze “snelle” maatschappij naast TV veel afleiding in de vorm van (spel)computers, mobiele telefoons met internet en social media als Facebook, WhatsApp en Youtube.

Wij weten dat het voor middelbare scholieren een hele klus is om orde te scheppen in hun hectische leven.

Voor brugklassers is de overgang van basisschool naar middelbare school een lastige opgave. Door ruim veertien verschillende vakken en veel huiswerk kunnen deze jonge kinderen vaak niet overzien aan welk vak zij moeten beginnen en hoe zij daar mee om moeten gaan. Zelfs het correct gebruiken van de schoolagenda wordt vaak als lastig ervaren. Wij helpen de kinderen op weg en leren ze hoe zij moeten plannen en hoe zij het beste kunnen leren.

Van bovenbouwleerlingen wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht bij het maken, leren en plannen van hun huiswerk. Met name het vooruit plannen levert een probleem op. Daarbij helpen wij de leerlingen.

In onze visie heeft huiswerkbegeleiding meerdere doelen. Belangrijk is natuurlijk het overgaan van klas naar klas en het behalen van het diploma. Daarnaast leren we de leerlingen studievaardigheden aan en geven we ze mentale ondersteuning. Zodoende wordt de leerling steeds zelfstandiger, zelfredzaam en neemt zijn verantwoordelijkheid voor eigen denken en doen.

Het gaat om het belang van de leerling. Samen zetten wij ons in om de leerlingen een veilige plek te bieden in een goede sfeer, waar heel hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor ontspanning en gezelligheid. Bij instituut OGB-Nijman staat een positieve benadering voorop.

 

 

 
 
Een positieve benadering staat bij Instituut OGB-Nijman voorop!